top of page

Bérfőzés

Pálinkafőzdénkben a legmodernebb technológiával, az úgynevezett egykörös pálinkafőző berendezéssel készítjük a nemes italt.

A készülék hasznos űrtartalma 250 liter, azonban egyszerre 100 liter gyümölcscefre kifőzésére is alkalmas, ezzel biztosítva, hogy mindenki a saját cefréjéből készült pálinkát vihesse haza.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a különböző cefréket csak a tulajdonosok kifejezett kérésére keverjük össze.

 

Pálinkafőzdénk látványfőzdeként is funkcionál, berendezésünk segítségével a főzető betekintést nyerhet a pálinkakészítés folyamatába. A készüléken elhelyezett kémlelőnyílásokon keresztül szemügyre veheti cefréjét a melegítés, keverés közben, majd megfigyelheti a melegítés hatására kilépő gőzök útját egészen a végtermék, a pálinka elkészüléséig. Mindeközben ingyenesen használható csocsó asztalt és Nespresso kávét biztosítunk kedves vendégeinknek, továbbá vállaljuk a cefréshordók térítésmentes megtakarítását. Célunk, hogy ügyfeleink a jó minőségű pálinkán túl, kellemes élményekkel is gazdagodjanak.

 

Egykörös aromaspirállal felszerelt berendezés: az ilyen eljárással lefőzött gyümölcscefréből a friss gyümölcsre emlékeztető íz- és aromakomponensekben gazdag pálinka készíthető. 

 

Lepárlóberendezésünk további előnye, hogy CIP (Clean In Place) rendszerrel felszerelt. Ennek segítségével két főzés között teljesen tisztára mosható a berendezés (mind az üst, mind a páraterek), ezzel biztosítva, hogy mindenki kizárólag a saját cefréjéből származó aroma- és ízkomponensekkel dúsított pálinkát kapjon kézhez.

 

A megfelelő szakértelemnek és a modern pálinkafőző berendezés adta pontos szabályozási rendszernek köszönhetően a párlatrészek éles és precíz elválasztása valósítható meg. Ehhez nagy segítséget nyújt a készülékre felszerelt mintavevő csap, amely párlatrészek érzékszervi vizsgálatát teszi lehetővé a kiváló minőségű pálinka készítése érdekében.

 

Cefrevizsgálat és -kezelés:

cefréket beérkezésükkor megvizsgáljuk, meghatározzuk, hogy tartalmaznak-e maradék erjeszthető cukrot, majd igény szerint, a megfelelő segédanyagok hozzáadásával kierjesztjük azt a jobb pálinka kihozatal és minőség érdekében.

 

A cefrékből mintát véve megbecsüljük azok várható alkohol-, pálinka kihozatalát.

 

Amennyiben szükséges, a cefrékből főzés előtt a magokat eltávolítjuk. A kierjedt gyümölcscefre mozgatását szivattyúval, zárt rendszerben végezzük, ami, akár az öltönyben történő pálinkafőzést is lehetővé teszi.

 

Pálinka hígítása:

A kész pálinka szeszfokát a főzető igényeinek megfelelően állítjuk be.

Főzdénkben lehetőség nyílik a pálinkák 50 V/V%-os alkoholtartalomnál alacsonyabb szeszfokra történő beállítására is. A 40-45 V/V%-os alkoholtartalmú gyümölcspálinkák esetében a gyümölcsös aromák és ízek még inkább előtérbe kerülhetnek, mivel nem nyomja el azokat a magas alkoholtartalom.

A kész pálinkákat lapszűrő berendezés segítségével szűrjük, hogy a főzető kristálytiszta, tükrös pálinkát kapjon.

bottom of page