Tanácsadás

Célunk, hogy ügyfeleink a hungarikum elnevezéshez méltó, minőségi saját házi pálinkához jussanak, amelyre méltán lehetnek büszkék.

A kiváló minőség elérése érdekében szeretnénk biztosítani az elméleti és gyakorlati hátteret, valamint a szükséges segédanyagokat.

A tanácsadás keretein belül a gyümölcs szedésétől, beszerzésétől kezdve a feldolgozáson, erjesztésen át a főzésig történő megfelelő tárolásig minden lényeges kérdésre kitérünk.

 

A jó pálinka készítéséhez nélkülözhetetlen a jó cefrekészítési gyakorlat. Elengedhetetlen a minőségi alapanyag megválasztása (egészséges, érett, szennyeződéstől mentes gyümölcs), megfelelő feldolgozása (tisztítás, magozás, zúzás, aprítás, stb.), szakszerűen megválasztott segédanyagok hozzáadása (pH beállítása, specifikus pektinbontó enzimek és élesztő törzsek, tápsók hozzáadása). Pontos ismereteket igényel az erjedési folyamatok nyomon követése valamint a kierjedt cefre tárolása is (temperált, anaerob környezet).